Важен ли е магнитният филтър за отоплителната инсталация?

януари 13, 2023

Филтърът за отоплителната инсталация е ключът към дългия живот на Вашия отоплителен уред и съответно на Вашата инсталация. Той представлява пречистващ елемент, който е предназначен да бъде инсталиран в отоплителни системи, където се използва течен флуид като топлоносител. Той е изключително важен за отоплителната инсталация, тъй като осигурява нейната непрекъсната и безпроблемна работа и поддържа чистотата на системата.

Магнитният филтър задържа малките отпадни частици и примеси във вода и по този начин им попречва да продължат да циркулират в системата и да отидат към отоплителния уред (например газов котел, термопомпа). Замърсяването на една инсталацията може да доведе до редица повреди и проблеми, дори и в отоплителния уред. Магнитният филтър се грижи за здравето на отоплителната система и може да предотврати бъдещи проблеми.

Магнитен филтър, работещ на циклонен принцип, улавя утайките в отоплителната инсталация и благодарение на изключителната си концентрация отделя замърсяванията. Предлагат се филтри, които са приложими както в хоризонтални, така и във вертикални участъци на тръбата. Филтрите предлагани от нас не пречат по никакъв начин на инсталацията и не ограничават потока на отоплителната течност. Те освен, че поддържат ефективността на инсталацията, също така предотвратяват неправилната работа на отоплителния уред. Магнитният филтър силно се препоръчва за съществуващи системи, в които се монтира нов отоплителен уред.

Поради разнообразния размер на частиците в инсталацията, ефективно филтриране, може да се постигне само с помощта на силен магнит, какъвто има в качествените магнитни циклонни филтри. Можем да заключим, че филтрите са много важен компонент от инсталациите, защото те удължават живота на отоплителните уреди. За отличен резултат е препоръчителна употребата и на инхибиторна защитна течност. На пазара се предлагат защитни флуиди, които са специално разработени, за да отстраняват корозионните отлагания и замърсявания в отоплителните системи (например течност „Fernox Filter Fluid + Protector“). Не на последно място, течностите също така осигуряват дългосрочна защита срещу корозия на отоплителните системи и отлагане на варовик.

Може също така да харесате…

Няма намерени резултати

Страницата, която търсите, не може да бъде намерена. Опитайте прецизиране на търсенето или използвайте навигацията по-горе, за да намерите публикацията.

Топломакс също така Ви предлага

Газови котли

Едноконтрурни и двуконтурни кондензационни котли, газови котли с вграден бойлер с различни мощности.

Газови конвектори

За надеждно и икономично отопление на ресторанти, складове, вили, къщи, производствени помещения и др.

Препарати за отоплителни системи

За почистване на инсталацията, защита от корозия, от замръзване, за запушване на течове и др.

Магнитни филтри и сепаратори

Подходящи за битови инсталации, промишлени инсталации и комунални инсталации.

Комини и димоотводи

Коаксиални колена, коаксиални удължения, стенни преходи, накрайни за плосък покрив и др.

Газови проточни бойлери

Газови проточни бойлери със затворена горивна камера на метан и на пропан-бутан.

Термопомпи

Екологични източници на топлина с възможност за избор на различни мошности.

Излъчватели

С дистанционно управление, подходящи за използване на тераси, в заведения и др.