Почистващ препарат Fernox Power Cleaner F8 500ml

75.72 лв. с ДДС

Почистващ препарат на основата на лимонена киселина за използване в силно замърсени системи. Той е силен, бързодействащ почистващ препарат за силно замърсени, мръсни и проблемни отоплителни системи. Fernox Power Cleaner F8 е с неутрално рН премахва остатъците, утайките и котления камък без необходимост от неутрализиране. Помага да се удължи живота на системата и да се възстанови ефективността на отоплението.
Лесен за използване и системата може да работи нормално по време на процеса на почистване. Power Cleaner F8 ускорява всички процеси на почистване; powerflush, ръчни и магнитни промивки и е съвместим с всички метали и материали, използвани обикновено в отоплителните системи, включително и алуминий.

 

  • Почистващ препарат на основата на лимонена киселина за използване в силно замърсени системи в съответствие с BS 7593: 2019;
  • Премахва утайки, варовик и корозионни отломки;
  • Съвместим с всички метали и материали, често използвани в отоплителни системи, включително алуминий;
  • Ускорява всички процеси на почистване;
  • Лесна за използване, системата може да работи нормално по време на процеса на почистване;
  • 0,5 л. опаковка е достатъчна за 130 л. инсталация;
  • Бързодействащ, pH неутрален, непенящ се състав, спестява време на място.

Приложение

Една разфасовка от 500 ml Power Cleaner F8 е достатъчна за почистване на отоплителна система от 130 литра. Допълнителни/повторни приложения на Power Cleaner F8 може да са необходими за системи, които имат повече от 130 литра или 16 радиатора, или ако системите са много силно замърсени.
Първо източете водата или гликола в системата и напълнете с чиста вода. За оптимални резултати всички моторни задвижки трябва да бъдат в отворена позиция (всички радиатори/кръгове трябва да бъдат отворени). Добавете почистващата течност Power Cleaner F8 в системата и използвайте циркулационната помпа на отоплителния уред да циркулира препарата в продължение на няколко дена до 1 седмица.
Power Cleaner F8 може да се използва и заедно с машина за мощно промиване. С нея почистването продължава няколко часа.
В някои случаи може да е необходима допълнителна или повторна доза Power Cleaner F8. Източете и промийте обилно, поне два пъти, докато водата стане бистра. Когато използвате Power Cleaner F8 с машина за мощно промиване, използвайте динамично промиване с вода от мрежата, докато водата стане бистра. Напълнете отново системата с вода и добавете Fernox Protector F1 (или Fernox Protector+ Filter Fluid за системи с монтиран филтър) за дългосрочна защита срещу корозия и варовик.

Каталог

Download