Магнитен филтър TF1 Sigma

264.12 лв.336.12 лв. с ДДС

„TF1 Sigma филтър” е високопроизводителен, прецизно проектиран филтър, за вграждане в отоплителна инсталация, със затворен корпус без капак за повишена надеждност и здравина. Идеален за използване дори, когато пространството е ограничено /в труднодостъпни места/, тъй като може да се постави в различни посоки, до 45⁰ отклонение. Този лесен за инсталиране филтър от композитен материал е подходящ за монтаж на вертикални и хоризонтални тръби. Чрез работата на хидронен сепаратор на частици (HPS), той насочва частици от замърсяването към силния магнитен модул на уреда, който надеждно ги сепарира.

Код: Няма Категория: Етикети: ,
  • Тестван под налягане, иновативен дизайн с капсулиран корпус за максимална надеждност, позволява бързо и лесно почистване чрез изпускателния кран;
  • Уникално действие, което улавя широк набор от магнитни и немагнитни замърсявания чрез HPS технология;
  • Издръжлива и здрава конструкция, изработена от висококачествен полимер, подсилен със фибростъкло и месингови кранове;
  • Удобно, лесно и бързо дрениране чрез кран – по-малко време, прекарано на място при обслужване на системата;
  • Лесен за инсталиране – може да се монтира както в хоризонтални, така и във вертикални тръби;
  • Не блокира и не ограничава потока.

Допълнителна информация

TF1 Sigma

TF1 Sigma 1", TF1 Sigma 3/4"

Препоръки за приложение

Преглед на продукта

Филтърът TF1 Sigma е изработен от високоякостен технически полимер, подходящ за монтаж в системите за отопление и охлаждане. Подсиленият със фибростъкло полимер има отлична устойчивост на хидролиза, както и висока устойчивост на напрежение и износване. Полимерът е съвместим с гликол и добавки, използвани в системите за централно отопление.

Филтърът TF1 Sigma е проектиран да гарантира минимална загуба на налягане в допълнение към поддържането на висока ефективност при сепариране на отлагания. Вътрешният HPS, магнитният модул и зоната за забавяне на потока са проектирани така, че да позволят на филтъра да улавя редица замърсявания в инсталацията, като същевременно не оказва въздействие върху останалата част от отоплителната система.

Филтърът TF1 Sigma има набор от висококачествени компоненти, които гарантират, че филтърът осигурява оптимална производителност. Металните кранове осигуряват сигурна връзка с отоплителната система. Магнитът е произведен от първокласен неодим, който осигурява висока ефективност на улавяне и силна филтрираща среда, която осигурява постоянно ниво и непрекъснато събиране на замърсяванията.

Приложение, монтиране и дозиране

Филтърът TF1 Sigma може да се монтира на вертикални или хоризонтални тръбопроводи, в съответствие с посоката на потока, посочена от стрелката на корпуса. В идеалния случай филтърът TF1 Sigma трябва да бъде инсталиран на възвратната тръба към котела, но може да се монтира и до 45⁰ от вертикално положение, ако пространството е ограничено.

Филтърът TF1 Sigma е предназначен да предпазва котела от вредното въздействие на циркулиращите корозионни отпадъци. Те се образуват в системата в резултат на физико-химична реакция, когато водата влезе в контакт с различни метали, използвани в отоплителната и охладителна система. Третирането на системата с качествен инхибитор, продукт от гамата Fernox Protector ще предотврати образуването на утайки, котлен камък и ще стабилизира РН в дългосрочен план, в съответствие с разпоредбите и най-добрите практики.

Опаковка, работа и безопасност

Както при всички магнитни продукти, ако имате имплантиран пейсмейкър, винаги трябва да се внимава при работа с него.

Индивидуално опаковани, с включени инструкции. Няма специални изисквания за съхранение.

Спецификации

Подходящи течности:

  • Вода;
  • Гликолови разтвори с инхибитор;
  • Химическа гама / системни добавки на Fernox;
  • Максимален процент гликол – 50%;
  • Максимално работно налягане – 5 bar;
  • Максимален дебит – 50 л/мин;
  • Максимална работна температура –100⁰C;
  • Степен на улавяне – до 100% от замърсяванията в системата.

Технически данни

Download

Каталог

Download