Fernox Антифриз вентил 1 1/4″ и 1″ против замръзване за термопомпи/ Antifreeze valve

285.60 лв. с ДДС

Вентилът против замръзване Fernox TF1 е специално проектиран за защита на отоплителни системи с термопомпа тип въздух-вода от замръзване. Когато температурата на водата в инсталацията достигне 3°C вентилът против замръзване TF1 ще се отвори автоматично и ще източи вода от системата, предотвратявайки образуването на лед и осигурявайки защита на работата на системата.

Произведен от месинг за здрава, издръжлива и дълготрайна работа.
Водещи в индустрията KV стойности за висока производителност.
Автоматична работа, когато веригата достигне температура под 3°C.
Доставя се с мъжка резба на 1 1/4″ и женска резба 1″  за лесен монтаж на подаващата и възвратната тръба.

Налично по предварителна заявка.

Основната функция на вентила против замръзване TF1 е да открива кога течността в системата е близо до замръзване. Когато температурата в термопомпената система падне под определена точка, вентилът против замръзване TF1 се отваря и изпуска малко количество течност.

Вентилът против замръзване TF1 е основен компонент на термопомпената система, за да предпази системата от повреда, причинена от замръзване. Ако течността в системата замръзне, това може да доведе до скъпи ремонти и непланирани аварии. Той позволява източването на флуида, когато температурата й достигне средна стойност от 3° C. Това предотвратява образуването на лед в отоплителната и охладителната система и потенциалните повреди на термопомпата и тръбопровода.

Вентилът против замръзване TF1 трябва да бъде монтиран в хоризонтално положение, с изпускателен отвор, обърнат надолу, за да позволи на водата в инсталацията да изтича правилно, без никакви препятствия, което дава възможност системата да бъде източена бързо и ефективно. Вентилът против замръзване TF1 трябва да се монтира на открито, където се достигат най-ниските температури, и трябва да се постави далеч от външни източници на топлина, които могат да повлияят на функционалността на клапана против замръзване.

Препоръчително е да монтирате TF1 вентил против замръзване както на подаващата, така и на връщащата тръба.

Технически параметри

Системна течност: вода
Максимално статично работно налягане: 10 bar
Диапазон на работна температура: 0 – 75 градуса C
Температурен диапазон на околната среда: -30 / +60 градуса C
Температура на флуида (отваряне): +3°C
Температура на флуида (затваряне): +4 градуса C
Точност: +/-1 deg C
Kv: 23,1
Момент на затягане: 60 Nm