Кондензационен газов котел Biasi Inovia Cond Plus

Стеннитe кондензационни газови котли Inovia Cond Plus 25S и 30S са компактни, висок клас газови уреди с малък размер и изключително висока ефективност. Inovia Cond Plus 25S осигурява постоянно висока ефективност с иновативния топлообменник Biasi INOX.

В цената на газовия котел е включен и комплект димоотвод. Едноконтурните котли се продават само с предварителна заявка!   

В момента този артикул не е наличен.

Код: Няма Категория:
Стеннитe кондензационни газови котли Inovia Cond Plus 25S и 30S са компактни, висок клас газови уреди с малък размер и изключително висока ефективност.
Благодарение на своя елегантен, иновативен цифров дисплей, лесната за използване, ефективна система на този газов котел ви позволява да управлявате до два независими отоплителни кръга. Кондензационният газов котел Inovia Cond Plus може да бъде инсталиран дори в банята, защото е с максимална електрическа защита.
Комбинираният кондензационен котел Biasi Inovia Cond Plus 30S е иновативна версия с мощност 30 кВт на котела Inovia Cond Plus. Размерът и теглото му са изключително малки в сравнение с комбинираните функции които изпълнява (700х400х290 мм, 32.7 кг), което го прави идеален за монтаж в малък дом. Този комбиниран газов котел се предлага с топлообменник от неръждаема стомана  INOX, който може да осигури висока ефективност във времето. Удобният за потребителя интерфейс е лесен за програмиране и за използване.
Основни характеристики
• Висока ефективност (**** според наредбите 92/42 EGK и 311/06 );
• БГВ комфорт, битова гореща вода (*** EN 13203);
• Първичен кондензационен отоплителен топлообменник с една серпентина от неръждаема
стомана INOX, в алуминиев корпус за максимална защита от корозия;
• Горелката е с предварително смесване, изработена от INOX неръждаема стомана (NOx клас 6);
• Диапазон на модулация 1:10 и за метан и за пропан;
• Пластинчат топлообменник за БГВ с 14 и 16 ламели от неръждаема стомана INOX;
• Разширителен съд: 7 литра;• Модулираща циркулационна помпа с висока производителност, ниска консумация на енергия и регулируема скорост;
• Регулиране на макс. мощност според модела на уреда;
• Електрозащита IPX5D;
• Управление на два кръга (циркулационна помпа или зонов вентил);
• Възможност за подключване на 2 стайни термостата;
• Възможност за подключване към слънчевата инсталация BIASI чрез соларен сет BIASI;
• Иновативен дигитален пулт за управление;
• Дигитално показване на налягането;
• Възможност за свързване с външен сензор и BUS контролиран стаен термостат;
Допълнителна информация
Контролният панел на Inovia Cond Plus 25S има селектор за лято / зима / OFF изключване, така че винаги можете да регулирате устройството спрямо времето. Освен това има регулатор за температура на БГВ и отоплението.Интерфейсният дисплей показва налягането за отопление, температура на БГВ, в отоплителния кръг и измерената от външен датчик, неизправности, грешки и журнали за неизправности, както и препоръчани инструкции за напълване, както и броя на месеците, оставащи до годишната профилактика.
Благодарение на интегрирания соларен контрол, състоянието на помпата и слънчевата инсталация могат да бъдат показани чрез свързване на контролния център SOLCONTROL към Inovia Cond Plus. Освен че посочва връзката на външния сензор и зададената стойност на K, той може също така да показва проектна модулация на пламъка. Можете също да изберете и програмирате БГВ-то с натискане на бутон и директно да влезете в менюто INFO за потребителя.
Едноспирален INOX първичен топлообменник с голям диаметър
Inovia Cond Plus 25S вече разполага с новия топлообменник на BIASI, поставен в алуминиев корпус. Състои се от една неръждаема Inox спирала и благодарение на забележително голямата си топлообменна повърхност осигурява по-висока производителност при по-нисък товар и позволява лесно почистване.
Голямото количество кондензна вода също осигурява постепенно почистване на горивната камера благодарение на модулирането на димните газове. Спиралата интегрира потока вода, което създава ефект на центрофуга и почиства вътрешната стена на спиралата.
Соларен контрол за Inovia Cond Plus
Inovia Cond Plus има соларно управление директно вътре в котела, състоянието на помпата и слънчевата инсталация могат да бъдат показани благодарение на интегрираното слънчево управление, ако контролния център SOLCONTROL е свързан към системата.
Управление на зоната на Inovia Cond Plus
Inovia Cond Plus фабрично оборудван с карта за управление на зоната, позволяваща дистанционно управление на зоновия клапан чрез дистанционно управление BIASI. В многозоновите високотемпературни системи едната зона може да се управлява дистанционно, а другите зони се контролират от хронотермостат. Това ви позволява да изберете две криви за регулиране на температурата, едната от котела, а другата от дистанционното управление.
Стандартните аксесоари на Inovia Cond Plus  включват конзола за котела и хартиен шаблон, захранващ кабел на котела, сифон за източване на конденза и ръководство за потребителя.

 

Технически параметри

Biasi Inovia Cond Plus 25S 30S
Ном. топл. мощност в режим отопление kW 20 25
Ном. топл. мощност в режим БГВ kW 26 30
Мин. топл. мощност kW 2.6 3.0
Max. полезна мощност в режим отопл. 60/80 °C kW 19.3 24.3
Max. полезна мощност в режим БГВ 60/80 °C kW 25,1 29.1
Min. полезна мощност 60/80 °C kW 2.4 2.8
Max. полезна мощност 30/50 °C kW 21.1 26.6
Max. полезна мощност в режим БГВ kW 27.5 32.0
Min. полезна мощност 30/50 °C kW 3.2 4.8
КПД при ном. топлинна мощност Т=80/60 °С % 96.7 97.0
КПД при мин. топлинна мощност Т=80/60 °С % 92.4 93.6
КПД при ном. топлинна мощност Т=50/30 °С % 105.5 106.5
КПД при 30 %-но натоварване 30/50 °С % 107,4 107.1
Диапазон за регулиране на отопл. вода °С 25-80 25-80
Мин./Макс. работно налягане bar 0.3/3.0 0.3/3.0
Електрическо напрежение V/Hz 230/50 230/50
Височина mm 700 700
Ширина mm 400 400
Дълбочина mm 290 290
Тегло kg 32.7 32.7

Брошура Inovia Cond Plus

Download

Схема на резервни части

Download

Инструкция за монтаж и експлоатация

Download

Декларация за съответствие

Download

Първоначален пуск и настройка на котела

Download