Protector+ Filter Fluid F9 Express 400 ml

79.20 лв. с ДДС

Проектиран за използване с вградени системни филтри Fernox TF1 или други подобни филтри. Този уникален инхибиторен пакет включва активен дисперсант, който доказано спомага за безопасното очистване на корозия, частици и котлен камък чрез филтър.

Protector+ Filter Fluid F9 Express подобрява производителността на системния филтър, като същевременно предлага пълна защита срещу корозия и образуване на котлен камък. Тази иновативна, доказана формула също така удължава живота на системата и поддържа оптимална ефективност, като същевременно е екологично чиста формула.

Бързо и удобно – дозиране за 30 секунди през радиатор, кран за пълнене или системен филтър Fernox TF1 – няма необходимост да източвате системата.

Гамата Fernox Express използва технологията Barrier Pressure Pack и пропелант под сгъстен въздух за изтласкване на продукта, така че цялата гама е незапалима. Пропелентът (сгъстен въздух) не се смесва с активния продукт, така че няма риск от проникване на въздух в системата, което би могло да усили риска от корозия.

Уникален инхибиторен продукт с дисперсант, предназначен да отлепя и доставя циркулиращи отломки в системата към системен филтър за безопасно сепариране и отстраняване.

Трябва да се използва само заедно със системен филтър. Осигурява първокласна защита срещу корозия и котлен камък в системи комбинирани от различни метали за отопление и охлаждане, включително алуминий.

Проектиран e да остане в системата за постоянно. Третира до 130 литра системна вода (16 радиатора) и еквивалента на 250 m2 подово отопление.

Предотвратява образуването на утайки от котлен камък и корозия.

Високо ефективна, екологично чиста формула.

Приложение, монтаж и дозиране

Една доза от този продукт третира и предпазва голяма отоплителна система от 130 литра, до 16 радиатора или 250 кв.м подово отопление. Fernox Protector+ Filter Fluid F9 Express може да се добави директно през обезвъздушитела на радиатора, крана за пълнене на системата или чрез филтър TF1. За целта се използва подходящ адаптер, доставен с продукта. Fernox Express изисква по-малко от 30 секунди, за да се добави в системата, без да е необходимо източване на системата, спестявайки време.

Ако дозирате чрез филтър TF1, то той трябва да се изпразни от всички събрани замърсявания преди третиране с Protector+ Filter Fluid F9. Почистването отнема по-малко от 2 минути. Изолирайте филтъра, извадете магнита от обвивката, отворете изпускателния клапан. Източете замърсяванията преди да поставите магнита и да затворите изпускателния клапан. След това добавете Fernox Protector+ Filter Fluid F9 Express. Той остава в системата.

Не е подходящ за използване в системи с микроотверстие. Не може да се използва в системи с микроотвори. В еднотръбен индиректен резервоар се препоръчва използването на "Primatic" или подобен химикал, подходящ за питейна вода. За силно замърсени системи или нови инсталации Fernox препоръчва почистване и промиване с помощта на Fernox Cleaner F3 или Power Cleaner F8 преди третиране с инхибитор. Protector+ Filter Fluid F9 трябва да се използва в комбинация с инсталиран системен филтър. Монтирането в системата или с нов котел трябва да отговаря на всички местни закони и разпоредби.

Опаковка, работа и безопасност

Fernox Protector+ Filter Fluid F9 Express се доставя във флакон под налягане от 400 ml.

Fernox Protector+ Filter Fluid F9 Express е класифициран като неопасен за човешкото здраве, но както при всички химикали, дръжте далеч от деца. В случай на контакт с очите или кожата, изплакнете незабавно обилно с вода.

Физическа спецификация / свойства
  • Fernox Protector+ Filter Fluid F9 Express е смес от инхибитори от корозия и котлен камък и дисперсанти;
  • Форма: Жълта течност;
  • Мирис: Леко ароматен;
  • pH (конц): 8,4;
  • pH (при употреба): 7,8-8,5;
  • SG: 1,17 при 20 °C.

Каталог

Download