Намалят ли стайните термостати разходите за отопление?

ноември 25, 2022

Все по често се задава въпросът как да намалим разходите за отопление? Стайните термостати или по друг начин наречени – терморегулатори или седмични програматори, започват да стават все по-популярни сред домакинствата, като основната им цел е да Ви позволят да управлявате по-лесно Вашата отоплителна система и да Ви помогнат да намалите разходите си. Съществуват различни видове стайни термостати – жични, безжични, програмируеми, многозонови и Wi-Fi.

Всъщност една от главните причини за високи сметки, е че често отоплявате домовете си, когато не е необходимо или излишно се отопляват помещения, които в момента не се използват. Най-добрият начин да намалите разходите си за ток, газ и пелети е, като намалите консумацията им, а това може да се случи лесно с помощта на стаен термостат.

Термостатът води до значителна икономия в сметките, повишавайки комфорта и експлоатационния период на котела, като е възможен спад на месечните сметки до 35%, при използване на всички функции на термостата, включително и програмиране.

Стайния термостат дава обратна връзка към управлявания газов, пелетен или електрически котел и когато температурата в помещението достигне зададената стойност, се прекратява работа на отоплителния уред.

Седмичните програматори поддържат желаната от Вас температура през целия ден, като автоматично включват котела за определено време, вместо той да работи постоянно, така спомагат за пестене на енергия и съответно намаляване на сметките.

Това е една от главните причини за използването на програмируем термостат. Те реагират на нивото на стайната температура и включват и изключват отоплителния уред, когато е необходимо.

Предлагат се различни видове стайни термостати за комфортно и икономично управление на отоплителната инсталация, като например термостати с Wi-Fi управление чрез смартфон. Този вид термостати също биха свършили полезна работа, за ограничаване на консумацията, защото Ви предоставят възможността да регулирате температурата дистанционно чрез Вашия смартфон, където и да се намирате. Такъв тип термостати са особено подходящи, когато нямате точен дневен график и не знаете предварително, в колко часа ще излезете и ще се приберете. Ако притежавате такъв термостат, вече ще имате възможност малко преди да се приберете с няколко кликвания да пуснете отоплението си или съответно да го спрете, за да не работи цял ден.


В отговор на въпроса как да намалим високите разходи за отопление? Не правете излишни месечни разходи, а се възползвайте от възможностите, които предлагат стайните термостати.

Може също така да харесате…

Топломакс също така Ви предлага

Газови котли

Едноконтрурни и двуконтурни кондензационни котли, газови котли с вграден бойлер с различни мощности.

Газови конвектори

За надеждно и икономично отопление на ресторанти, складове, вили, къщи, производствени помещения и др.

Препарати за отоплителни системи

За почистване на инсталацията, защита от корозия, от замръзване, за запушване на течове и др.

Магнитни филтри и сепаратори

Подходящи за битови инсталации, промишлени инсталации и комунални инсталации.

Комини и димоотводи

Коаксиални колена, коаксиални удължения, стенни преходи, накрайни за плосък покрив и др.

Газови проточни бойлери

Газови проточни бойлери със затворена горивна камера на метан и на пропан-бутан.

Термопомпи

Екологични източници на топлина с възможност за избор на различни мошности.

Излъчватели

С дистанционно управление, подходящи за използване на тераси, в заведения и др.