Магнитен циклонен филтър за отоплителната инсталация Fernox TF1 Omega + 1 1/4″ и 1 1/2″

1,121.76 лв.1,143.12 лв. с ДДС

Следващо поколение, никелиран, месингов системен филтър. Малък, интелигентен и лесен за инсталиране. Този сигурен и издръжлив, високоефективен филтър, е лесен за почистване и обслужване и използва уникално разделяне на частици Hydronic и магнитна филтрация, за да премахне отлаганията от системата на малки-средни търговски и промишлени отоплителни системи.

Код: Няма Категория: Етикети: ,
 • Магнитен филтър, работещ на циклонен принцип, улавящ утайките в отоплителната инсталация;
 • Благодарение на изключителната си концентрация отделя замърсяванията;
 • Приложим, както в хоризонтални, така и във вертикални участъци на тръбата. Филтърът може да работи под ъгъл 45 °;
 • Мигновено почистване без демонтаж и отстраняване;
 • Предлага се за 1 ¼ ”и 1 ½”  тръбни връзки Female;
 • Не препятства и не ограничава потока на отоплителната течност;
 • Магнитното поле улавя и частиците с микронни размери;
 • Поддържа ефективността на инсталацията, предотвратява неправилната работа;
 • Лесно се монтира и почиства;
 • Може да се монтира във всяка посока на потока;
 • 97%-на ефективност на филтриране;
 • Силно се препоръчва в стари системи.

Подходящи течности
• Вода
• Инхибирани гликолови разтвори
• Fernox Химически препарати / добавки към системата
Максимален процент на гликол: 50%
Максимално работно налягане: 10bar (145psi)
Максимален дебит: TF1 Omega + 1 ¼ ”- 80 L / M
TF1 Omega + 1 ½ ”- 100 L / M
Диапазон на нормална работна температура: 0⁰C - 100⁰C
Норма на улавяне: До 100% от замърсеността на системата

Допълнителна информация

TF1 Omega +

TF1 Omega + 1 1/2″, TF1 Omega + 1 1/4″

Препоръки за приложение

1. За основно почистване на радиаторни системи: Cleaner F3 / F8 да циркулира в системата няколко часа на max температура, при стари системи – една седмица при нормални отоплителни условия. Един флакон от добавката е достатъчен за 100 л. отоплителна вода, при по-големи отплителни инсталации е нужна повече добавка! След изчистването на инсталацията, почистващата добавка трябва да бъде измита от инсталацията.

2. За почистване на подово отопление: Препоръчва се използването на Powerflow промиваща машина и използването на Flush Buddy магнитен филтър. Препоръчително е да се заменят металните разпределителни колектори или да се разглобят връзките с тръбите и физически да се почистят. Да се промият отделните кръгове и всеки от тях да се почисти с киселина DS-40 System Cleaner в продължение на 15-20 минути. Киселината се дозира за всеки кръг поотделно. Киселината да остане в кръговете докато почистваме другите кръгове. Всички кръгове на подовото трябва да се промият поотделно след киселината. С Powerflow – промиваща машина могат да се почистват запушени кръгове на подовото.

3. Настоятелно се препоръчва монтажа на TF1-филтър и добавка на Protector F1 в отоплителни инсталации, които са изградени от тръби, пропускащи кислород, железни тръби и особенно в отворени отолителни системи.

4. Настоятелно се препоръчва използването на добавката Protector F1 в системи с алуминиев топлообменик дори и да са нови.

5. По възможност, чистете алуминиевия топлообменик с неутрални препарати с киселинно действие. В случаите, когато това не е достатъчно, да се използват само органични киселини (лимонена, мравчена, оцетна) и то по-възможност за най-кратко време. Киселините нарушават защитния слой на алуминия и така предизвикват започването на необартима корозия.

6. При ниско температурни системи (подово, стенно) трябва да се използва препарат (AF-10) за биологична защита. Настоятелно се препоръчва да се защитават тънките капилярни тръби от запушване с микроорганизми, защото почистването им е много трудно, изисква много време, а по-някога и не е достатъчно ефиктивно.

TF1 OMEGA+ English

Download

Каталог

Download

Решения за обработка на водата

Download

Специализирани продукти

Download

Продукти за възобновяема енергия

Download

Презентация

Download