TF1 Sigma HP филтър за термопомпа

273.00 лв.312.00 лв. с ДДС

Специално проектиран за защита на термопомпи тип въздух-вода и вода-вода, TF1 Sigma HP филтър ефективно премахва всички видове замърсявания от възобновяеми отоплителни системи, като използва патентована технология. Иновативният филтър TF1 Sigma HP не ограничава потока, дори при високи скорости и дебити, като гарантира, че COP (коефициентът на производителност) на системата се поддържа. По този начин намалява консумацията на енергия. Лесен и бърз за инсталиране, филтърът TF1 Sigma HP се доставя в комплект с кранове.

Филтърът TF1 Sigma HP използва уникална технология за филтриране, която е изключително ефективна при високи скорости на потока, за да гарантира чистотата на системата.
Издръжлива и здрава конструкция, филтърът TF1 Sigma HP е направен от висококачествен полимер, подсилен със фибростъкло, с месингови кранове.
Удобно, лесно и бързо дрениране чрез кран – по-малко време, прекарано на място при обслужване на системата.
Лесен за инсталиране, този запечатан филтър позволява хоризонтална и вертикална ориентация на монтажа.
Водещи на пазара стойности на диференциално налягане, гарантиращи, че термопомпата работи при максимален COP.

Код: Няма Категория: Етикети: , ,

Общ преглед на продукта
Филтърът TF1 Sigma HP е конструиран от висококачествен полимер, подсилен със фибростъкло, подходящ за термопомпи тип въздух-вода и вода-вода. Подсиления полимер има отлична устойчивост на хидролиза, както и висока устойчивост на деформация и абразия. Полимерът е съвместим с гликоли и добавки, използвани в отоплителните системи.
Филтърът TF1 Sigma HP е проектиран да гарантира минимална загуба на налягане, като същевременно поддържа висока ефективност на събиране. Филтърът TF1 Sigma HP използва уникална технология за филтриране, комбинирана с проектирана зона с нисък поток, за да позволи на филтъра да улови редица замърсители в системата.
Подходящи течности:

  • Вода;
  • Разтвори на инхибиран гликол;
  • Химическа гама/системни добавки на Fernox;
  • Максимално съдържание на гликол – ​​50%;
  • Максимално работно налягане – 5 bar (72psi);
  • Максимален дебит – 80л/мин;
  • Максимална работна температура – ​​100⁰C;
  • Скорост на улавяне – До 100% от замърсителите на системата.

Замърсената вода от системата навлиза в TF1 Sigma HP през крановете, след което навлиза в основното тяло на филтъра, носейки със себе си твърди частици, които са унесени от водата. Когато мръсната вода навлезе в тялото на филтъра, тя тече към уникалната технология за филтриране „Flow Disruptor“, която премахва всички твърди частици от водата.
Дизайнът на филтъра съчетан с уникалната технология "Flow Disruptor", създава високоефективна проектирана зона с нисък поток в тялото на филтъра, което кара частиците да се утаяват в основата на филтъра дори при високи скорости на потока.
Пропускливият дизайн на Flow Disruptor позволява динамичен поток във филтъра, насърчавайки утаяването и улавянето на частици. Позицията на „Flow Disruptor“ и проектираните пътища на потока предотвратяват изтичането на мръсотия обратно в системата.
Всичките замърсявания могат да се източат бързо и лесно с помощта на дренажния клапан. Този процес е показан в инструкциите за почистване и не изисква изключване на системата или разглобяване на филтъра.

 

Допълнителна информация

TF1 Sigma HP

TF1 Sigma HP 1 1/4'', TF1 Sigma HP 1'', TF1 Sigma HP 28 mm