Защо да използваме течност за защита на отоплителната система?

октомври 02, 2023

Често срещани проблеми с качеството на водата са корозия, микробиологично замърсяване, монтажни отпадъци, остатъци от материали и заварки, котлен камък варовик и др. Най-лесният начин да се удължи живота на отоплителния уред и на цялата инсталация е като се грижим за нея. За да се предотвратят бъдещи проблеми и да се намали вероятността от образуване на корозия, може да се налее добавка в отоплителната система. Съществуват различни видове добавки, като например за почистване на инсталацията, за запушване на течове в системата, за предпазване на инсталацията, както и много други. Така нареченият Protector F1 за система е добавка за ограничаване на корозията и  отделянето на котлен камък. Тя стабилизира pH индекса в границите 6.5 – 8.5 и по този начин предотвратява корозията на всички метали, намиращи се в отоплителната инсталация (желязо, мед, бронз, медни сплави, алуминий).

Fernox Protector F1 е идеален за използване при новоизградена отоплителна инсталация или вече съществуваща такава, която е била предварително добре почистена и промита.

За гарантиране на дълготрайна защита проверявайте нивата на протектор/инхибитор ежегодно с помощта на тестовия комплект Fernox Protector или системата за проверка на състоянието на Fernox System и доливайте нивото на продукта според нуждите.

Още по-добра защита можете да постигнете чрез използването на магнитен циклонен филтър в комбинация с препарат филтър флуид F9. Формулата на течността е предназначена да открива, повдига и доставя магнитни и немагнитни отломки към вградения системен филтър на отоплителната система. Една опаковка от 500 мл. е достатъчна за 130 л. инсталация.

Всички продукти на Fernox Protector / Inhibitor са съвместими с често използваните метали в системите за централно отопление, включително алуминий, и са подходящи за използване с пластмасови тръбопроводи.

Към Fernox Protector F1

Може също така да харесате…

Топломакс също така Ви предлага

Газови котли

Едноконтрурни и двуконтурни кондензационни котли, газови котли с вграден бойлер с различни мощности.

Газови конвектори

За надеждно и икономично отопление на ресторанти, складове, вили, къщи, производствени помещения и др.

Препарати за отоплителни системи

За почистване на инсталацията, защита от корозия, от замръзване, за запушване на течове и др.

Магнитни филтри и сепаратори

Подходящи за битови инсталации, промишлени инсталации и комунални инсталации.

Комини и димоотводи

Коаксиални колена, коаксиални удължения, стенни преходи, накрайни за плосък покрив и др.

Газови проточни бойлери

Газови проточни бойлери със затворена горивна камера на метан и на пропан-бутан.

Термопомпи

Екологични източници на топлина с възможност за избор на различни мошности.

Излъчватели

С дистанционно управление, подходящи за използване на тераси, в заведения и др.